Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Πρώτες μέρες στο σχολείο - Φύλλα γνωριμίας, κατασκευή και παιχνίδια από τη Σχολική Φωλίτσα!

 

Image by NightCafe Creator ΑΙ
 

Πρώτες μέρες στο σχολείο!!!

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο είναι μέρες που γεμίζουν τους μικρούς μας μαθητές με συναισθήματα χαράς, ανυπομονησίας, αγωνία και περιέργεια για καθετί καινούριο που θα συναντήσουν!
 
Είναι μέρες προσαρμογής όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μαθητές, για τον λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμο οι πρώτες μας δραστηριότητες να περιστρέφονται γύρω από το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά και τα ενδιαφέροντά τους, τη σύσφιξη και τη γνωριμία της ομάδας και κυρίως την ανοιχτή αγκαλιά στους νέους μας μαθητές.
 

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε δωρεάν, δύο φύλλα γνωριμίας για μικρούς και μεγάλους μαθητές!

 

Φύλλο γνωριμίας για μικρές τάξεις_Σχολική Φωλίτσα της Γεωργίας 

&

Φύλλο γνωριμίας για μεγάλες τάξεις_Σχολική Φωλίτσα της Γεωργίας 


Υπάρχει και ένα δώρο- έκπληξη!

Ο τροχός της γνωριμίας

Μια απλή κατασκευή για μαθητές των μικρών τάξεων για να περάσουν όμορφα δημιουργώντας και για να τους γνωρίσουμε καλύτερα!

Κατεβάστε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
 
 
Τέλος, παρακάτω μπορείτε να βρείτε δύο παιχνίδια γνωριμίας! Σημασία έχει να δώσουμε στα παιδιά χώρο και χρόνο να αισθανθούν ασφάλεια στο νέο περιβάλλον για να περάσουν όμορφα και να διασκεδάσουν!

 
Ονοματο-κυκλάκι

Τα παιδιά στέκονται σε κύκλο χωρίς να πιάνουν τα χέρια τους. Μόλις αρχίσει η μουσική, χαλάνε τον κύκλο και περπατούν στον χώρο χωρίς να μιλάνε. Μόλις σταματήσει η μουσική καλούνται να φτιάξουν ξανά τον κύκλο, τώρα όμως σε αλφαβητική σειρά, ανάλογα δηλαδή με το πρώτο γράμμα του ονόματός τους. Με έναν κανόνα όμως, να μη μιλήσουν, μπορούν να δείξουν, να συνεννοηθούν με νοήματα ή με άλλο μη λεκτικό τρόπο. 
 
 
Φρουτοσαλάτα  
 
Οι μαθητές κάθονται σε καρέκλες σχηματίζοντας έναν κύκλο, ενώ ένας μαθητής μένει όρθιος στο κέντρο και είναι αυτός που αρχίζει το παιχνίδι. «Μοιράζει» σε όλους φρούτα: «Εσύ είσαι μήλο, εσύ αχλάδι, εσύ μπανάνα» (μέχρι τρία φρούτα, που επαναλαμβάνονται). Έτσι κάποιοι είναι μήλα, κάποιοι μπανάνες, κάποιοι κεράσια. Ο μόνος τρόπος να μπορέσει να καθίσει αυτός που βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου είναι να πάρει τη θέση κάποιου άλλου, αφού καταφέρει με κάποιον τρόπο να τον κάνει να σηκωθεί. Έτσι, ζητάει «Να σηκωθούν και να αλλάξουν θέση όλα τα…» και λέει ένα φρούτο. Την ώρα που τα φρούτα αλλάζουν θέση, πρέπει να βρει μια καρέκλα να καθίσει, αφήνοντας προφανώς κάποιον άλλον όρθιο στο κέντρο του κύκλου. Στη συνέχεια, μπορούμε να φωνάζουμε περισσότερα φρούτα ή και «φρουτοσαλάτα», ώστε να σηκωθούν και να αλλάξουν θέση όλοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιο σου!